Afdeling: Bijenhoudersgilde Oosterhout

Informatie

Lid worden?

Natuurlijk vinden we het leuk als je lid wordt van het Bijenhoudersgilde Oosterhout. Een 'volledig lid' (iemand die bijen houdt of heeft gehouden) betaalt €12,50 per jaar contributie. Leden kunnen tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de bijentuin aan de Buurstede of de bijentuin bij de Slotbossetoren om een bijenkast te plaatsen.

Wil je lid worden van het Bijenhoudersgilde Oosterhout, neem dan contact op met de Deken.

Donateur worden?

Het Bijenhoudersgilde Oosterhout kan alle steun gebruiken voor de activiteiten op het gebied van educatie, jeugdimkeren en natuurbehoud. Word daarom donateur. Voor €12,50 per jaar steun je het gilde en ben je van harte welkom bij onze activiteiten.

Wil je donateur worden van het Bijenhoudersgilde Oosterhout, neem dan contact op met de Deken.

Activiteiten

Het Bijenhoudersgilde Oosterhout organiseert ieder jaar diverse activiteiten, zoals een gilde-uitje, een educatieve voorjaarsbijeenkomst en een jaarvergadering. Daarnaast zijn we aanwezig op diverse infomarkten in Oosterhout met een kraampje. Ook nemen we deel aan de Landelijke Open Imkerijdagen die in juli worden georganiseerd. Voor de jeugd geven we workshops imkeren en honingslingeren.

Wil je meer weten over de activiteiten van het Bijenhoudersgilde Oosterhout, neem dan contact op met de Deken. 

Jeugdimkeren

Bijentuin Buurstede

Aan de Buurstede heeft het Bijenhoudersgilde Oosterhout sinds 1970 een bijentuin met een bijenstal. Voor de leden van het gilde is er de mogelijkheid om hun bijenkasten daar te plaatsen. In de tuin komen de inkers bijeen om elkaar met raad en daad bij te staan.

Iedere eerste zaterdag van de maand (april - september) is er open bijentuin aan de Buurstede.   

Bijentuin Buurstede

Bijentuin Slotbossetoren

Bij de prachtige Slotbossetoren is een tweede bijentuin waar de leden van het Bijenhoudersgilde Oosterhout hun bijenkasten kunnen stallen.  

Honing

Een (belangrijke) 'bij'zaak van het houden van bijen is de honingoogst. Na het voorjaar en in het begin van de zomer hebben de bijen dit kostbare 'goud' verzameld en kan de imker een deel daarvan slingeren.

Wil je een potje honing kopen? Neem contact met ons op of kom langs tijdens de open bijentuin of één van de andere activiteiten.

Honing

Contactgegevens


Bijenzwerm?

Rob van Zijl
06 - 144 103 40
(regio Oosterhout noord)

Marcel Elshout
0162 - 456 538
(regio Oosterhout zuid)

Andere vragen over solitaire bijen, hommels etc. graag per mail!

Lid worden? Donateur worden? Neem dan contact op via e-mail.
bijenhoudersgilde.oosterhout@hotmail.com

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.